Boor onderzoekt vestiging in Nieuw Crooswijk

Boor, de koepel voor openbaar onderwijs in Rotterdam, onderzoekt de mogelijkheid om in Nieuw Crooswijk basisonderwijs aan te bieden. Dat is duidelijk geworden in ons overleg met bestuurders van Boor.

De koepelorganisatie voelt zich verantwoordelijk om in zoveel mogelijk Rotterdamse wijken openbaar basisonderwijs aan te bieden. Tot 2013 bood Boor in Nieuw Crooswijk onderdak aan Daltonschool Pierre Bayle. Doordat de herbouw van de wijk stokte, liep het leerlingenaantal op deze school sterk terug en zag Boor zich gedwongen de vestiging te sluiten.

Nu de herbouw van de wijk weer flink op gang komt, wil Boor onderzoeken of zij alsnog een vestiging kan openen in de wijk. De komende weken verdiept Boor zich in de (te verwachten) bevolkingsopbouw in de wijk, en voert zij overleg met andere scholen in de wijk en de gemeente.

Ondertussen wil Boor samen met ons als ouders in kaart brengen wat de ideale school voor de wijk zou zijn. Binnenkort gaan wij hierover om tafel met onderwijskundigen van de organisatie.

Als ouderinitiatief zijn wij erg blij met de betrokken en enthousiaste opstelling van scholenkoepel Boor. Wij verheugen ons op de nadere gesprekken – én op de samenwerking die hier mogelijk op volgt.


Geplaatst

in

door

Tags: