De Talmaschool is ambitieus

Kan de A.S. Talmaschool dé basisschool voor het nieuwe Nieuw Crooswijk worden? Daarover hadden wij op woensdag 2 maart een gesprek met het bestuur van Kind en onderwijs Rotterdam (KOR), de koepel voor christelijk basisonderwijs. Ook de directie van de A.S. Talmaschool schoof aan.

Duidelijk werd dat de KOR zeer ambitieus is. De afgelopen jaren heeft zij – met veel steun van een groep betrokken ouders – veel nieuwe leerlingen naar de Kralingse Arentschool weten te trekken. Deze staat inmiddels bij velen (ook in Nieuw Crooswijk) bekend als een uitstekende gemengde buurtschool. Het succes dat de KOR hier geboekt heeft, hoopt zij de komende jaren herhalen op de nu nog overwegend “zwarte” Talmaschool. Ook weer: met steun van betrokken ouders.

Open dag Talmaschool

Wij waren blij om te horen hoe ambitieus school en koepel zijn, en zijn benieuwd naar de uitkomst van hun overleg met de gemeente. Hierover houden we contact. Ook hebben wij inmiddels zaterdag 16 april in onze agenda gezet, als dag waarop de Talmaschool open dag houdt, en zich wil presenteren als dé basisschool voor het nieuwe Nieuw Crooswijk.


Geplaatst

in

door

Tags: