Nieuw Crooswijkers: “Een school moet dichtbij zijn”

Even een terugblik op onze enquête. Een kleine maand geleden peilden we met een online vragenformulier of er behoefte was aan meer/beter basisonderwijs in Nieuw Crooswijk. Eén mail aan onze wijkgenoten, één bericht op Facebook en een paar tweets leverden na twee weken al 65 reacties op. Geen onaardige score, vonden wij.

Inmiddels hebben we de enquête gesloten. Kijk even mee naar de resultaten; wij trekken de volgende conclusies:

Vrijwel alle respondenten vinden het “belangrijk”, “zeer belangrijk” of zelfs een “vereiste” dat een basisschool dichtbij is.

Bijna negentig procent van de respondenten overweegt zijn kind in Nieuw Crooswijk naar een (openbare) basisschool te sturen, als die er zou komen.

Niet alleen huidige bewoners, maar ook toekomstige bewoners van Nieuw Crooswijk pleiten voor goed basisonderwijs in de wijk. Oftewel: goed basisonderwijs maakt de wijk aantrekkelijk voor nieuwe bewoners.

Maar de belangrijkste uitkomst was nog wel, dat we in een mum van tijd een huiskamer vol betrokken buurtgenoten bij elkaar hadden. Mensen die willen meedenken en meehelpen om meer basisonderwijs in de wijk op poten te krijgen!


Geplaatst

in

door

Tags: