In actie tegen segregatie

Ouderinitiatief Croostwijk is toegetreden tot de ‘Coalitie tegen segregatie’ van het Ministerie van OCW. We hopen veel ouders en scholen te inspireren om ouderinitiatieven op te starten.

Segregatie in het onderwijs is een serieus probleem in Nederland. Te veel scholen hebben een eenzijdige leerlingenpopulatie. Het ministerie van onderwijs wil daar iets aan doen en heeft een ‘Coalitie tegen segregatie’ in het leven geroepen.

Deze coalitie bestaat uit o.m. scholen, scholenkoepels en gemeenten. Samen brengen zij in kaart welke maatregelen effectief zijn in de strijd tegen segregatie en welke maatregelen er nog nodig zijn.

Anderen inspireren
Croostwijk is gevraagd om mee te doen aan deze coalitie. We vinden dit een eer en dragen graag bij aan de coalitie. Onze rol is vooral: vertellen hoe leuk het is om als ouderinitiatief betrokken te zijn bij een school. Hoe weinig moeite het ons heeft gekost om vooroordelen tegen “onze” school weg te nemen. Gewoon, omdat heel veel ouders hun kind het liefst naar een goede, gemengde school zien gaan.

We hopen dat de coalitie veel scholen en veel ouders zal inspireren om in actie te komen tegen segregatie. We gunnen alle kinderen van Nederland zo’n geweldige gemengde school als de A.S. Talmaschool.

Meer informatie
Zie de site van het ministerie van OCW en deze brief aan de Eerste Kamer (pdf) van onderwijsminister Arie Slob voor details. Maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen, natuurlijk.


Geplaatst

in

door

Tags: