Maak kennis met Bart en Wendy

Hoi! Wij zijn Bart en Wendy en samen met onze zoon Pieter (2012) en dochter Roos (2015) wonen we alweer zes jaar in Crooswijk. We wonen er heerlijk. Pieter is sinds dag één vaak te vinden bij z’n vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Hij gaat nu alweer 5,5 jaar met heel veel plezier naar de Talmaschool; samen met z’n vriendjes uit de buurt lopen of fietsen we er samen heen. En Roos zit met haar vriendinnen in groep 2 en heeft het goed naar haar zin.

Bij het kiezen van de school vonden we goed onderwijs natuurlijk het belangrijkste, maar ook dat onze kinderen hun vrienden dichtbij hebben. We hebben ervoor gekozen om in Crooswijk, Rotterdam te wonen, en een gemengde school hoort hier absoluut bij.

Maak kennis met Hanneke en Wout

Hallo! Wij zijn Hanneke, Wout, Amber (’13) en Marlot (’16). Sinds 5 jaar wonen we in Rotterdam en Nieuw-Crooswijk is ons plekje. Als je in een nieuwe stad komt, is de schoolkeuze niet eenvoudig. Je kent de scholen niet, en nog weinig mensen die je kunnen helpen. We wisten wel dat we een school dichtbij wilden, zo mogelijk op loopafstand. En geen ‘witte’ maar een gemengde school, want we wonen niet voor niets in Rotterdam. Al snel kwamen we het ouderinitiatief ‘Croostwijk’ tegen, waar we ons vanaf het begin bij aansloten om samen de Talmaschool tot de wijkschool van Nieuw-Crooswijk te maken. Sinds september 2017 zit Amber nu met heel veel plezier op de Talmaschool. Ze heeft veel vriendjes en een hele fijne juf, wat wil je nog meer?! Marlot is dit jaar gestart en ook zij heeft het heel erg naar haar zin bij de kleuters.

Maak kennis met Martijn

Hallo ik ben Martijn, getrouwd met Mariëlle en sinds eind 2015 wonen wij met onze dochter Elanore (2014) in Nieuw Crooswijk; net zoals wij vroeger vlakbij ons huis naar school konden lopen zouden we het fantastisch vinden dat Elanore samen met alle kinderen uit de buurt dit in onze buurt kan. Door het het enthousiasme binnen ons ouderinitiatief en de Talmaschool zien we deze droom werkelijkheid worden voor ons en vele ouders met de Talmaschool als de school voor alle inwoners van Nieuw Crooswijk.

Maak kennis met Ineke

Hoi, ik ben Ineke en woon sinds 2011 met veel plezier (en Hans) in Nieuw-Crooswijk, inmiddels ook met Casper (2014),  Lautje (2016) en Benjamin (2020). Toen we hier kwamen wonen, hadden we de gedachte dat er vast wel een gemengde basisschool zou zijn. Toen dit niet het geval bleek, heb ik me aangesloten bij Croostwijk. Erg leuk om je in te zetten voor de buurt en direct ook er veel belang bij te hebben. Ook heb ik op deze wijze veel nieuwe buurtbewoners leren kennen, wat het wonen in deze wijk nog leuker maakt.

Wat de Talmaschool zo leuk maakt, is onder andere dat het hele team erg enthousiast is om dit initiatief te laten slagen. We werken echt samen aan ons doel en ze staan erg open voor onze ideeën en wensen.

Maak kennis met Filip

Hallo, ik ben Filip. Samen met Jacobijne en onze zoons Waldemar en Ysbrand woon ik sinds 2015 in Nieuw-Crooswijk. Toen wij hier kwamen wonen, hadden wij in onze oude buurt (Kralingen) al heel wat scholen bezocht en ons georiënteerd.

In Nieuw-Crooswijk vonden we aanvankelijk geen geschikte school en even zag het er naar uit dat we onze kinderen buiten de wijk naar school zouden brengen: een vreemd idee. Deze wijk verandert in hoog tempo, en wat ons betreft hoort daar absoluut een gemengde school bij.  Gelukkig dachten meer mensen er zo over en zo richtten we samen een ouderinitiatief op. Onze oudste zoon zit inmiddels in groep 5 van de Talmaschool en onze jongste zit in de kleuterklas. Ik ben blij om te zien dat steeds meer ouders en kinderen kiezen voor de Talmaschool, en hoop jullie dan ook daar te ontmoeten!