Maak kennis met Bart en Wendy

Hoi! Wij zijn Bart en Wendy en samen met onze zoon Pieter (2012) en dochter Roos (2015) wonen we alweer drie jaar in Crooswijk. We wonen er heerlijk. Pieter is sinds dag één vaak te vinden bij z’n vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Hij gaat nu alweer tweëenhalf jaar met heel veel plezier naar de Talmaschool; samen met z’n vriendjes uit de buurt lopen of fietsen we er samen heen. En Roos staat ook al te trappelen. Nog even en dan mag zij ook naar school.

Bij het kiezen van de school vonden we goed onderwijs natuurlijk het belangrijkste, maar ook dat onze kinderen hun vrienden dichtbij hebben. We hebben ervoor gekozen om in Crooswijk, Rotterdam te wonen, en een gemengde school hoort hier absoluut bij. Pieter heeft het naar z’n zin en gaat alweer bijna naar groep drie. Nog eventjes en dan gaat Roos ook naar de Talma. We zijn benieuwd welke vriendjes en vriendinnetjes zij zal maken op school, maar door het ouderinatief weten we nu al zeker dat zij ook net als Pieter in een volwaardig gemengde klas goed onderwijs gaat krijgen.

Maak kennis met Hanneke en Wout

Hallo! Wij zijn Hanneke, Wout, Amber (’13) en Marlot (’16). Sinds 2 jaar wonen we in Rotterdam en Nieuw-Crooswijk is ons plekje. Als je in een nieuwe stad komt, is de schoolkeuze niet eenvoudig. Je kent de scholen niet, en nog weinig mensen die je kunnen helpen. We wisten wel dat we een school dichtbij wilden, zo mogelijk op loopafstand. En geen ‘witte’ maar een gemengde school, want we wonen niet voor niets in Rotterdam. Al snel kwamen we het ouderinitiatief ‘Croostwijk’ tegen, waar we ons vanaf het begin bij aansloten om samen de Talmaschool tot de wijkschool van Nieuw-Crooswijk te maken. Sinds september 2017 zit Amber nu met heel veel plezier in groep 1. Ze heeft veel vriendjes en een hele fijne juf, wat wil je nog meer?!

Maak kennis met Martijn

Hallo ik ben Martijn, getrouwd met Mariëlle en sinds eind 2015 wonen wij met onze dochter Elanore (3 jaar) in Nieuw Crooswijk; net zoals wij vroeger vlakbij ons huis naar school konden lopen zouden we het fantastisch vinden dat Elanore samen met alle kinderen uit de buurt dit in onze buurt kan. Door het het enthousiasme binnen ons ouderinitiatief en de Talmaschool zien we deze droom werkelijkheid worden voor ons en vele ouders met de Talmaschool als de school voor alle inwoners van Nieuw Crooswijk.

Maak kennis met Ralph

Hoi, mijn naam is Ralph, ik woon sinds 2013 met Jacolien in Nieuw-Crooswijk. Onze dochters Silke en Lena zijn hier geboren, echte Crooswijkertjes dus. We wilden dat onze dochters in hun eigen wijk naar een gemengde school zouden gaan. Liefst lopend! We vinden de Talmaschool een uitstekende school met goede, bevlogen docenten. Onze oudste dochter gaat elke dag zingend naar groep 1/2 en leert zich er helemaal te pletter. We zijn trots dat mede door het ouderinitiatief zoveel mensen hebben kennisgemaakt met de Talma – en hun kinderen er hebben ingeschreven.

Maak kennis met Ineke

Hoi, ik ben Ineke en woon al 6 jaar met veel plezier (en Hans) in Nieuw-Crooswijk, inmiddels ook met Casper van 3 en Lautje van 1. Toen we hier kwamen wonen, hadden we de gedachte dat er vast wel een gemengde basisschool zou zijn. Toen dit niet het geval bleek, heb ik me aangesloten bij Croostwijk. Erg leuk om je in te zetten voor de buurt en direct ook er veel belang bij te hebben. Ook heb ik op deze wijze veel nieuwe buurtbewoners leren kennen, wat het wonen in deze wijk nog leuker maakt.

Wat de Talmaschool zo leuk maakt, is onder andere dat het hele team erg enthousiast is om dit initiatief te laten slagen. We werken echt samen aan ons doel en ze staan erg open voor onze ideeën en wensen. Ik hoop dat er nog veel meer ouders hun kroost inschrijven bij de Talmaschool zodat we samen de school neerzetten die Nieuw-Crooswijk verdient!

Maak kennis met Lieselotte

Hoi, ik ben Lieselotte, getrouwd met Sjoerd en moeder van Joris (5 jaar) en Rowan (2 jaar). Ik vind het belangrijk dat de school een afspiegeling is van de buurt waarin we wonen. Daarom ben ik vanaf het begin betrokken bij het ouderinitiatief. Joris was een van de eerste kinderen van het initiatief die is gestart en gaat nu ruim een jaar iedere dag met plezier naar school. Samen met de enthousiaste docenten en directie hebben we al veel bereikt in een korte tijd!

Maak kennis met Filip

Hallo, ik ben Filip. Samen met Jacobijne en onze zoons Waldemar en Ysbrand woon ik sinds 2015 in Nieuw-Crooswijk. Toen wij hier kwamen wonen, hadden wij in onze oude buurt (Kralingen) al heel wat scholen bezocht en ons georiënteerd.

In Nieuw-Crooswijk vonden we aanvankelijk geen geschikte school en even zag het er naar uit dat we onze kinderen buiten de wijk naar school zouden brengen: een vreemd idee. Deze wijk verandert in hoog tempo, en wat ons betreft hoort daar absoluut een gemengde school bij.  Gelukkig dachten meer mensen er zo over en zo richtten we samen een ouderinitiatief op. Onze oudste zoon zit inmiddels in groep 2 van de Talmaschool. Ik ben blij om te zien dat steeds meer ouders en kinderen kiezen voor de Talmaschool, en hoop jullie dan ook daar te ontmoeten!