Intro Talmaschool en Croostwijk

Wij van Croostwijk zijn een groep nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk, allemaal met jonge kinderen. We zien onze kinderen graag in hun eigen wijk naar school gaan. Daarom hebben wij ons ingezet om van de Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken en zijn we nog steeds erg betrokken bij de school op allerlei manieren.

Ons verhaal: op zoek naar een wijkschool

Wij maakten in 2016 kennis met de Talmaschool, toen Nieuw Crooswijk nog één grote bouwput was. We zochten een goede school in onze eigen wijk. De Talmaschool weerspiegelde toen de wijk zoals die vroeger was. De nieuwe, veelal hoger opgeleide inwoners hadden de school nog niet ontdekt. Meteen bij kennismaking bleek de school zeer ambitieus om dé nieuwe wijkschool te worden. Een school waar kinderen uit de oudbouw en de nieuwbouw, met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten en samen leren.

Daarom de Talmaschool

Onze keuze was snel gemaakt. Allereerst omdat we onder de indruk waren van het enthousiasme  en de professionaliteit van het team. De Talmaschool heeft haar onderwijsmethode uitstekend doordacht en weet wat ze wil. De docenten kunnen de leerstof aan alle kinderen op het juiste niveau aanbieden. Elk kind leert zo op zijn eigen snelheid. Verder is er veel aandacht voor kennis, creativiteit en gezondheid.

Er is buitenschoolse opvang tussen 7.00 en 18:30.  De Talmaschool is sinds 2019 een Integraal Kindcentrum , waardoor er goed samengewerkt wordt tussen de school, de BSO en peuteropvang. Er is een BSO via Mundo en ook de peuters kunnen terecht op de Talma bij ’t Vooronder.

Bovendien vonden we het pand prachtig (ruim, licht, goed onderhouden) en de locatie uitstekend. Ook het schoolplein is groot, groen en veilig. Om maar een paar dingen te noemen. Ga vooral zelf een kijkje nemen op de school, voor meer informatie zie ook de website

De wijk verandert, de school verandert

Wij als oudergroep waren direct enthousiast. We schreven onze kinderen in en besloten ons samen in te zetten voor de school. Sindsdien helpen we met veel plezier bij activiteiten, denken we mee met het team en zorgen we voor extra publiciteit. Ons enthousiasme is al op veel andere ouders overgeslagen.

De school weerspiegelt nu de wijk waarin zij staat, daar zijn wij van overtuigd. En daar zijn we apetrots op, natuurlijk!

Meer weten?

Heb je vragen over de Talmaschool of ons ouderinitiatief? We zijn benieuwd! We ontmoeten je graag op een open dag, een open ochtend of tijdens een ouderborrel. Maar je kunt ons ook altijd een berichtje sturen.