Over ons

Beste belangstellende, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in ons ouderinitiatief. We leggen graag uit wie we zijn en wat we doen.

De kortste samenvatting is: wij van Croostwijk zijn een club nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk, allemaal met jonge kinderen. We zien onze kinderen graag in hun eigen wijk naar school gaan. Daarom zetten wij ons in om van de A.S. Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken.

Wij startten ons initiatief in januari 2016. Om ons heen zagen we indertijd dat hoger opgeleide, nieuwe inwoners van Nieuw Crooswijk hun kinderen naar scholen buiten de wijk brachten, of dat overwogen te doen. De meest gehoorde reden was dat er in de wijk geen goede gemengde school (meer) was.

Samen op zoek
Hierin wilden we graag verandering brengen. Want in je eigen wijk naar school gaan is leuk en leerzaam, goed voor de samenhang in de wijk én heel praktisch voor alle ouders. Samen zijn we op zoek gegaan naar een school waar alle kinderen van Nieuw Crooswijk zouden samenkomen. We bespraken de mogelijkheden met verschillende scholenkoepels, met de gemeente en met de directies van meerdere scholen.

Daarom de Talmaschool
Al snel viel onze keuze op de Talmaschool. Allereerst omdat we onder de indruk waren van het enthousiasme  en de professionaliteit van het team. De Talmaschool heeft haar onderwijsmethode uitstekend doordacht en weet wat ze wil. De docenten kunnen de leerstof aan alle kinderen op het juiste niveau aanbieden. De school heeft aandacht voor onderpresteerders, maar er zijn ook plusklassen en zelfs een afdeling voor hoogbegaafde kinderen. Bovendien vonden we het pand prachtig (ruim, licht, goed onderhouden) en de locatie uitstekend. Om maar een paar dingen te noemen…

De wijk verandert, de school verandert
Bij de start van onze samenwerking, halverwege 2016, weerspiegelde de Talmaschool de wijk zoals die was voordat er grootschalig gesloopt en herbouwd werd in Nieuw Crooswijk. Maar de school was zeer ambitieus om dé nieuwe school van de wijk te worden, dat was ons van begin af aan duidelijk.

Sindsdien is er veel gebeurd. We zijn samen de boer op gegaan met en voor de Talmaschool. Door media-aandacht te genereren, door flyers en folders te verspreiden en door open dagen en open ochtenden onder de aandacht te brengen. Ook hebben we bijgedragen aan de komst van een BSO op de Talmaschool.

We boeken succes
Onze samenwerking heeft succes. In het schooljaar 2018/2019 zijn er maar liefst vier prachtig gemengde kleuterklassen, en ook de inschrijvingen voor de jaren daarna laten een uitstekende mix zien. De Talmaschool gaat een uitstekende afspiegeling vormen van de wijk waarin zij staat.  Dus: een school met kinderen uit de oudbouw en de nieuwbouw, rijk en arm, autochtoon en allochtoon, gelovig en niet gelovig, enzovoort.

We hebben al veel successen geboekt, maar we blijven ons de komende jaren er allemaal voor inspannen om van de Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken.

Help je mee?
Wil je je bij ons aansluiten? Wil je helpen om van de Talmaschool dé wijkschool van Nieuw Crooswijk te maken? Hoe meer betrokken ouders, hoe beter! Laat een berichtje achter op onze contactpagina, dan nemen we z.s.m. contact met je op. Of kom gezellig langs op een van onze ouderborrels…

Graag tot ziens!