Terugblik 2016: belangstelling groeit

Nog geen jaar geleden zijn we met ons ouderinitiatief begonnen. Toch hebben we met zijn allen al heel wat bereikt met en op de A.S. Talmaschool. Een korte terugblik op een roerig 2016.

Ons mooiste resultaat van het afgelopen jaar is wel dat de groep 1 die in januari 2017 van start gaat prachtig gemengd is. Van de 24 kinderen die dit jaar in de groep instromen, zijn er maar liefst 8 afkomstig uit ons ouderinitiatief. Daarmee hebben we voor deze groep een belangrijke doelstelling behaald: ten minste 30% van de kinderen is van hoogopgeleide ouders (HBO+).

De belangstelling voor de A.S. Talmaschool en ons ouderinitiatief groeit ondertussen flink. Sinds enkele maanden organiseert de school maandelijks een open ochtend. De belangstelling voor deze ochtenden groeit gestaag. En de ouders die de ochtenden bezoeken zijn  enthousiast; meerdere hebben al besloten hun kind(eren) in te schrijven. Ook de maandelijkse ouderborrels in Proeflokaal Faas beginnen ingeburgerd te raken.

En dit leverde 2016 ook op:

  • Twee geslaagde open dagen op de A.S. Talmaschool
  • Een daadkrachtig convenant tussen school en ouders
  • Start van een buitenschoolse opvang per maart 2017.
  • Meer dan honderd likes voor onze Facebook-pagina
  • Ruim tachtig abonnees op onze nieuwsbrief. Lid worden? Zie de rechter kolom ==>.
  • Volop aandacht in lokale media: o.m. AD/Rotterdams Dagblad, Havenloods, Ster van Kralingen en Open Rotterdam besteedden aandacht aan ons initiatief

Geplaatst

in

door

Tags: